Om Hammerlund Askvoll og Haugrud AS

Hammerlunds Kunsthandel AS er et gammelt og veldrevet firma som ble startet i 1937. Tor Hammerlund startet opp virksomheten i Oslo. Han har selv designet og tegnet mange av produktene, som har egne symboler fra gammel tid. 

1.juli 2003 kjøpte familien Blakkisrud bedriften, som fikk navnet Hammerlunds Tinn AS og kjøpte siden opp firmaet Askvoll Brug i Askvoll  og senere Haugrud AS i Tønsberg og fusjonerte dette til dagens bedrift. 

I mars 2023 ønsket Arne og Marit Blakkisrud å tre inn i pensjonistenes rekker og solgte bedriften til familien Frisenberg  på Lillehammer som har over 150 års erfaring fra gullsmedbransjen og drives i dag av 5. generasjon Frisenberg. Vi er stolte av å kunne videreføre tinntradisjonene, samtidig som vi i tillegg har eget verksted og vil kunne tilby gravering av de fleste  produkter og tilby hele sortimentet digitalt. 

Firmaet kan tilby en rekke eksklusive tinnprodukter med norsk historisk design. Den representerer ikke bare et tilbakeblikk i gamle stilarter, former og mønstre, men er også en tilbakeføring av håndverket i produksjonen av tinnvarer, nemlig ”kandestøber”yrket. Den vakre overflaten som særpreger kandestøpertinn, er et resultat av mange års eksperimenter og så nær det antikke forbildet som mulig.  

Hammerlund, Askvoll og Haugrud AS har idag ca 1000 artikler i sitt sortiment. Vi har forhandlere over hele Norge. Ønsker dere noen av våre produkter kan de fleste gullsmeder eller husflidsbutikker vise dere produktene i sine forretninger eller skaffe de på kort varsel. Dere kan bestille dem hjem fra vår nettbutikk www.norgestinn.no